• Bayer Връзки

Регионални срещи есенна кампания 2017г.


На редица регионални срещи в цялата страна Байер България представи пред земеделските производители новостите в обеззаразяването и елитната селекция на хибриди зимна маслодайна рапица.

Грижата за житните култури трябва да започне още през есента преди засяване на семената, определени за посев. Заготовката на семената, правилният избор на продукт и процеса по обеззаразяване на семената са най – важните стъпки за осигуряване на чист старт на растенията от болести и неприятели.

На всички срещи регионалните мениджъри и представители на Байер представиха в детайли основните моменти за успешен старт на есенниците идадоха конкретни решения за справяне с критичните моменти.


Един от акцентите на срещите бе проблемът с контрола на неприятелите през есента и по-специално борбата с телените червеи. Тези неприятели нападат житните посеви през есента като повреждат кореновата система на младите растения и по този начин редуцират оптималната гъстота и гарнираност на посева.

Байер България направи проучване относно плътността на телените червеи Agriotes spp. в цялата страна.


   · Бяха заложени примамки на територията на цялата страна в края на юни 2017г. в предшестващите култури царевица, слънчоглед и рапица, за да се установи плътността на неприятеля

   · За период от две седмици на повечето локации бяха установени минимум 6 бр. ларви на кв.м, което надхвърля прага на икономическа вредност

   Как можем да елиминираме този неприятел, който е лимитиращ за постигане на високи добиви? Отговорът е Юнта Куатро от Байер. Юнта Куатро е комбиниран инсекто-фунгицид за третиране на семена, с който получавате дълготрайна и комплексна защита от неприятели и болести още през есента.

  Като новост при обеззаразителите беше представен и новият продукт Редиго Про – специалистът срещу фузарийно кореново гниене.

  Редиго Про е системен фунгицид, който унищожава спорите на патогените, пренасяни по семенната обвивка и вътре в семената. Редиго Про е комбинация от две активни вещества – протиоконазол и тебуконазол. Високата концентрация на активните вещества го прави единственият продукт на пазара с изключителен контрол на фузарийно кореново гниене.

  На срещите бяха представени и вече добре познатите и доказали се Ламадор и Ламадор Про.

  Във втората част от презентацията на фокус бе елитната селекция на Байер от семена зимна маслодайна рапица. Хибридите тази година отново показаха високи резултати, в някои от районите на страната с рекордни добиви от над 530 кг/дка. Сред най- добре представилите се хибриди са Джъмпер, Елмер CL, ИнВигор 1010.

  През 2017г. Байер излиза на пазара с нов клиърфийлд хибрид ИнВигор 1166 CL, който е в средноранната група по ранозрелост.

  И тази година от Байер предлагат на земеделските производители атрактивни промоции:


  Промоция Юнта Куатро 15.06.2017г.- 30.11.2017 г.
  5л бонус Юнта Куатро при закупуване на 150 л. от продукта

  Промоция семена зимна маслодайна рапица в комбинация с фунгицид 10.07.2017-15.10.2017г.

  БОНУС 5 литра Фоликур при закупуване на 15 торби със семена рапица
  или
  БОНУС 5 литра Тилмор при закупуване на 20 торби със семена рапица

  1. 1-5
  1. 1-5

  [ Последно обновено: Четвъртък, Август 31, 2017 ]

  Търси

  Търси