• Bayer Връзки

С Байер за по-добри добиви

На 9.02.2018 г. в х-л Тедора Палас, гр. Русе се проведе годишна техническа среща със земеделски производители от района. Залата се оказа малка за всички желаещи да чуят новостите, предлагани от фирма Байер за сезон 2018 г.Това за пореден път доказа, че Байер е лидер в областта на растителната защита.

Лектор на събитието бе Регионалният мениджър ключови клиенти Тодор Москов. Г-н Москов направи кратък анализ за състоянието на посевите в момента. Обърна внимание на наличието на кафява ръжда и септориоза в повечето посеви от пшеница, поради благоприятните условия за развитие през есента. Като решение за първо и неотложно третиране той препоръча използването на най-продавания през изминалата година фунгицид на Байер- Солигор, който също така ще помогне и за опазването на посевите от мрежовидни петна, снежна плесен и фузариум. Представени бяха и различните технологични схеми с продуктите на Байер,като се акцентира в предимствата на всеки един продукт: Сфера Макс-широк спектър на действие и дълготраен ефект; Зантара-стабилна ефикасност; Авиатор –набиращият популярност нов фунгицид за по-висок добив, със силно изразен физиологичен ефект и дълго последействие.

Присъстващите бяха запознати и с новата регистрция на утвърдения през годините хербицид Секатор. Всички се съгласиха с високата селективност на продукта и неговата висока ефикасност. Не бяха подминати и противожитните хербици като Пума Супер и най-новото попълнение на гамата – Атлантис Флекс. Продукт, който помага на стопаните да се справят едновременно с едногодишните житни и широколистните плевели, особено с трудните за борба райграс и овсига.Одобрение от производителите се забеляза и при представянето на утвърдилите се вече пакетни предложения на фирма Байер. Споделиха, че пакетите им дават гъвкавост и сигурност.

Срещата продължи с представянето на технология при отглеждането на царевица. Как с Аденго и Капрено производителите могат да опазят своите полета чисти от плевели до жътва? Как Екип и Вентум ще им помогнат в борбата с балур от коренища и защо Лаудис е незаменим при производството на царевица? Г-н Москов даде ценни указания за правилното използване на всеки един продукт за постигане на максимална ефективност и получаване на по-висок добив.


За справяне с икономически важните болести и неприятели по рапицата бе обърнато особено внимание на фунгицида Тилмор - безкомпромисен срещу фома и с перфектно покритие на листата, без да унищожава по-малките растения, Фоликур-за справяне с фомоза и склеротиния, Пропулс- коплексна защита от всички болести по време на цъфтеж, Протеус-преодолява резистентността към пиретроиди на неприятелите в рапица, Биская-дълго последействие и толерантност към пчелите.

Голям интерес сред присъстващите предизвика очаквания нов хербицид на база аклонифен. Увеличаващите се площи с нахут се нуждаят от добра растителна защита. Производителите живо се интересуваха от възможностите на новия продукт на Байер за справяне с редица проблемни плевели в тази култура. Всички заедно изразиха надежда да могат да използват тази новост още през този сезон.

След приключване на деловата част, срещата продължи с обяд, благодарности и пожелания за успешна година.

  1. 1-5
  1. 1-5

[ Последно обновено: Вторник, Март 27, 2018 ]

Търси

Търси