• Bayer Връзки

Ръководство за отговорна сеитба на царевица

Ръководство за отговорна сеитба на царевица

Да запазим околната среда

Да запазим околната среда »още ...

Friday, June 15, 2018

Технологии на БАЙЕР в пшеница и царевица

В землището на Земеделска кооперация „Дивдядово“, град Шумен се състоя Открит полски ден, с цел демонстрация на технологии на БАЙЕР в пшеница и царевица. На събитието присъстваха над 40 производители от района.


В землището на Земеделска кооперация „Дивдядово“, град Шумен се състоя Открит полски ден, с цел демонстрация на технологии на БАЙЕР в пшеница и царевица. На събитието присъстваха над 40 производители от района.
 
Въпреки преминалата буря предишния ден и леко полегналите посеви, посетителите имаха възможност да видят доброто действие на продуктите на БАЙЕР за опазване на пшеничените посеви от плевели и болести. Александър Димитров – регионалният представител за Варна и Шумен, нагледно обясни различните етапи от развитието на посевите, моментът на третиране и ефективността на всеки продукт. 
 
Обеззаразяването на семената е извършено с Юнта Куатро. Продуктът  осигурява дълготрайна защита на младия посев от всички патогени и неприятели. Предпазва всяко засято семе, което ни позволява да работим с по-ниска сеитбена норма. Дава възможност на растенията да се развиват по-жизнени, по-лесно да преодолеят всички неблагоприятни климатични условия и да се осигури един здрав и добре гарниран посев.
На първото посетено поле посетителите се убедиха и в доброто действие на комбинацията от Секатор 10мл/дка с Буктрил 50мл/дка + Солигор 80 мл/дка срещу редица проблемни плевели като лепка, ралица, поветица, мъртва коприва, бучиниш и болестите Септория и Брашнеста мана. Като втори фунгицид, Г-н Димитров посочи, че на това поле е използван най-новият фунгицид на фирмата – Авиатор в доза 100мл/дка. Въпреки че неговото внасяне е било повече от 30 дни след първия фунгицид и начало на развитие на Кафява ръжда, посетителите видяха отличния контрол  на продукта, сравнявайки третирания посев с нетретираната контрола. 
 
На следващото поле Александър Димитров показа технология на БАЙЕР с три фунгицидни пръскания: Т1 - Солигор 80мл/дка заедно със Секатор 10мл/дка и Буктрил 50 мл/дка, Т2 – Фалкон 60 мл/дка и Т3 – Прозаро 100мл/дка. Всеки производител подобаващо оцени отличното състояние на полето - без плевели, болести и с потенциал за висок добив. Отчете се предимството на използваните продукти и технология от редица конкурентни такива.  
                                                                                                     
При културата царевица на посетителите бе демонстриран набиращия все повече популярност хербицид Капрено. Много от тях изказаха мнение за добрия ефект на продукта срещу всички проблемни плевели, особено през тази година, когато дългия период на засушаване компроментира редица почвени хербициди. В полето можеше да се види действието на Капрено срещу кощрява, балур, коноп, бутрак, щир, лобода.
                                                                                          
„Използвам продуктите на БАЙЕР от дълги години. Никога не са ме подвеждали и винаги са ми помагали да получа максимална ефективност и съответно добър добив. През настоящата година, когато много производители, подведени от продължилото засушаване решиха да икономисат някои пръскания, в момента пшеничените им посеви са пълни с кафява ръжда и прегарят преждевременно. Аз се доверих на БАЙЕР и добрите съвети на техните представители и очаквам и тази година да получа добър резултат. Освен Капрено в царевицата използвах и Мерлин Флекс. Мога спокойно да заявя, че и при тези тежки условия препаратът се справи много добре“, каза от своя страна Ивайло Христов, който бе домакин на събитието. 
 
В заключителната част на срещата Виолета Дикова – Регионален мениджър за Североизточна България, изтъкна, че макар пшеницата да е още на полето, много бързо ще дойде времето за нова сеитба. Фирмата предлага редица решения и изтъкна предимствата на продуктите на БАЙЕР за обеззаразяване на семена. Тя не пропусна да обърне особено внимание на лидера в обеззаразяването на семена – Юнта Куатро, който тази есен производителите могат да вземат за последно. В рамките на промоцията до 31.08.2018 г. за всеки закупени 100 л от продукта, производителите получават 5 л бонус.

[ Последно обновено: Вторник, Юни 19, 2018 ]