Monday; September 11, 2017

Байер Агро Арена Лозя

Технология от Байер по опазване от болести и неприятели в сорт „Шардоне“

На 22-ри август в участък от лозовите масиви на Винарска изба „Братя Минкови“ Байер показа отлично изведена технология по опазване от болести и неприятели в сорт „Шардоне“.
Дългоочакваната лозарска среща събра над 60 различни лозарски производители от цялата страна, които имаха възможността на наблюдават ефекта от цялостната растителна защита при лозя с продуктите на Байер. Посетителите имаха възможност да отчетат безкомпромисния ефект от продуктите Луна Експирианс, Профайлър, Мовенто, Флинт Макс, Мелоди Компакт и др.
Лектор на срещата беше Златко Димитров – Регионален представител Ключови клиенти лозя във фирма Байер, който разказа подробно на фермерите как е протекъл опита, с какви трудности може да се сблъскаме при опазването на конкретния сорт и как продуктите на Байер успешно се справят с предизвикателствата през предходната година.
Златко Димитров акцентира не само на продуктите, а и на момента на тяхното приложение в критичните фази на опазване на насаждението.
След презентацията срещата продължи с обяд в ресторанта на Винарска изба „Братя Минкови“ където гостите опитаха подбрана селекция вина- производство на избата.

Авторски права © Байер АГ