Monday; June 5, 2023

Каталог Рапица 2023


 

Рапични семена Декалб® от Байер - модерна генетика, отличаваща се с високодобивност и стабилни резултати, са най-доброто решение от Байер за земеделските производители, отглеждащи рапица.

Генетиката на Декалб® се състои от средно високи хибриди с отлична способност за разклоняване, което спомага за добро покритие на площта, дори при ниска сеитбена норма, ограничавайки риска от полягане.

 

Защо рапица DEKALB® от Байер?

Високи и устойчиви резултати, дори и при неблагоприятни условия!

  • Рапицата е подходяща за леки и слаби почви, поради мощната си коренова система подобрявя водопропускливостта и аерацията на почвата. Подобрява фитосанитарното състояние на почвата.
  • Рапицата е отличен предшественик за пшеница и ечемик. Освобождава рано полето и дава възможност за перфектна подготовка за следващата култура, което е голямо предимство, особено когато това е пшеница или ечемик.
  • Дава оптимален добив дори при ниска гъстота (15-20 растения на кв.м) поради високата си компенсираща способност.
  • Третираните с инсектицид семена дават възможност да се намали сеитбената норма като с това се оптимизират разходите за семена на декар,както и да се осигури поникването им след дълъг престой в почвата поради предпазването им от неприятели.
  • Хибридите Декалб® са толерантни на към есенната форма на Фома, която е най-вредоносна.
  • Двойна устойчивост срещу паразита синя китка – ДК Ексбъри, ДК Имарет CL, ДК Имортъл CL.
  • Сигурност в последните фази на развитие на рапицата поради устойчивост на разпукване на шушулките.

Вижте нашето актуално портфолио за 2023г., както и повече информация относно предимствата и характеристиките на хибридите DEKALB® на линка тук: https://bit.ly/3MEWKre

 

 

Авторски права © Байер АГ